Oproep/vacature

Kunstkring Capelle is op zoek naar een voorzitter (m/v).

Kunstkring Capelle is een vereniging van beeldend kunstenaars en vrijwilligers die zich ten doel stelt beeldende kunst in de meest ruime zin van het woord onder de aandacht te brengen van bewoners en bezoekers van Capelle aan den IJssel en omstreken.

De Kunstuitleen, gevestigd in de Bibliotheek aan den IJssel op het Stadsplein, is onderdeel van Kunstkring Capelle. Jaarlijks organiseren leden en vrijwilligers evenementen zoals de Kunst- en Atelierroute, de Kunstmarkt en de Winter Art Fair. Ook zijn er wisselende exposities op verschillende locaties, culturele dagtochten en soosavonden. Voor de doelgroep jeugd worden in het kader van BSN, Cultuurwijzer en Synerkri cursussen gegeven en voor de doelgroep volwassenen zijn er in het kader van ‘ontmoeten’ diverse cursussen in alle wijken van Capelle.

Het bestuur bestaat minimaal uit een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De voorzitter presenteert de kunstkring extern, versterkt de samenhang tussen de leden en brengt de vereniging verder in het realiseren van haar doel. Daarnaast zoeken wij 2 algemeen bestuursleden. Voor de vervulling van die functies is een aparte vacature geplaatst.

Onze voorzitter is onlangs overleden. De overige bestuursleden vinden het belangrijk dat het bestuur op korte termijn weer compleet is en zijn dringend op zoek naar een nieuwe voorzitter met:

  • leidinggevende en/of bestuurlijke ervaring;
  • affiniteit met de hedendaagse kunstwereld;
  • goede contactuele en communicatieve vaardigheden.

Het zijn van beeldend kunstenaar en/of een netwerk in de cultuursector hebbend is een pré.

.

In principe wordt 1x per maand een bestuursvergadering gehouden.

De bestuursfuncties zijn onbezoldigd.

.

Belangstellenden kunnen nadere informatie krijgen bij de secretaris Aat Scheepbouwer  (06-81730086) of de penningmeester Jos Jacobs (06-53565886).

Voor meer informatie kunt u kijken op deze website, bijvoorbeeld: over-ons.

Sollicitaties kunnen worden gestuurd aan de secretaris: secr.kkc@gmail.com.

Social tagging: >

Comments are closed.