Kunst- & Atelierroute

Kunstenaars uit Capelle aan den IJssel openen hun deuren.

Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle een Kunst- en Atelierroute. Twee dagen lang exposeren kunstenaars van Kunstkring Capelle hun kunstwerken aan de bezoekers in het eigen atelier of op groepslocaties in Capelle aan den IJssel. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving.

In 2020 is de Kunst- en Atelierroute in verband met het coronavirus niet zoals gebruikelijk doorgegaan. De commissie heeft in plaats hiervan toen de Kunst voor het Raamroute georganiseerd. Alle hieraan deelnemende kunstenaars hadden op 23 en 24 mei tenminste één werk voor het raam geplaatst. Een aantal kunstenaars heeft de hele maand juni hun werken voor het raam laten zien.

.

.

In 2021 hoopt de commissie weer een “normale” Kunst- en Atelierroute te organiseren met een overzichtslocatie, enkele groepslocaties en natuurlijk openen diverse kunstenaars de deuren van hun atelier. De geplande data waarop dit evenement plaatsvindt zijn 29 en 30 mei 2021. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

Een van de uitgangspunten van Kunstkring Capelle is dat evenementen voor de kunstenaars, vrijwilligers en voor de bezoekers veilig en in een gezonde omgeving moeten plaatsvinden. Indien hierover twijfel bestaat of er maatregelen van kracht zijn waardoor het organiseren hiervan is verboden, wordt op genoemde data wederom een alternatief georganiseerd, bijvoorbeeld een Kunst voor het Raamroute.

Alle bezoekers kunnen hierbij ook een door Kunstkring Capelle ter beschikking gestelde kunstbon winnen. Met deze kunstbon kan een kunstwerk van een van de kunstenaars van Kunstkring Capelle aangeschaft worden. De waarde van de kunstbon is € 200 (niet inwisselbaar tegen geld).

De commissie Kunst- en Atelierroute bestaat uit:

Ingrid Boesten, Babs Gijbels, Ineke Scheepbouwer en Yvonne Suijkerbuijk.

Hun e-mailadres is: karcapelle@gmail.com

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Kunst- & Atelierroute is onderdeel van Kunstkring Capelle

Comments are closed.