Kunst- en Atelierroute

Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle een Kunst- en Atelierroute. Twee dagen lang exposeren kunstenaars van Kunstkring Capelle hun kunstwerken aan de bezoekers in het eigen atelier of op groepslocaties in Capelle aan den IJssel. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving.

In 2022 organiseerde de commissie op 28 en 29 mei weer een ‘normale’ Kunst- en Atelierroute met een overzichtslocatie, enkele groepslocaties en natuurlijk openden diverse kunstenaars de deuren van hun atelier. Alle locaties zijn altijd gratis toegankelijk.

Een reportage van Rob Nieuwveld van Radio Capelle met kunstenaars en bezoekers van de Kunst- en Atelierroute op zaterdag 28 mei 2022: Luistert u mee?

Een van de uitgangspunten van Kunstkring Capelle is dat evenementen voor de kunstenaars, vrijwilligers en voor de bezoekers veilig en in een gezonde omgeving moeten plaatsvinden. Indien hierover twijfel bestaat en er maatregelen van kracht zijn worden die toegepast.

De plattegrond van de Kunst- en Atelierroute is hier te downloaden.

De kunstenaars en adressen zijn hier te downloaden.

.

Nieuws:

Tijdens de Kunst- en Atelierroute 2022 konden de bezoekers op iedere locatie een kaart laten afstempelen. Daarmee maakten zij kans op het winnen van een kunstbon ter waarde van € 200 waarmee zij een kunstwerk konden uitzoeken bij een van de deelnemende kunstenaars.  De winnares van de kunstbon, mevrouw Ria van der Torre, heeft haar kunstwerk inmiddels in ontvangst genomen. Zij koos voor ‘Body’, een werk van vilt gemaakt door Ingrid Boesten.

.

Bij de ingeleverde stempelkaarten was ook een exemplaar van de 5-jarige Luke. Hij was helemaal enthousiast over de hond van Didi Petri, die op de poster was afgebeeld.

De commissie Kunst- en Atelierroute vond het zo leuk dat ook een jonge deelnemer aan de stempelactie meedeed dat besloten is om Luke voor zijn deelname te belonen met een prijs als ‘Jonge Kunstliefhebber’. Met dank aan het bestuur van de Kunstkring en aan Didi Petri voor de sponsoring mocht Luke onlangs een kleine hond (met bal!) in ontvangst nemen. Op de foto is te zien hoe Luke en ook Didi hiervan genoten.

.

De commissie Kunst- en Atelierroute bestaat uit:

Ingrid Boesten, Ineke Scheepbouwer en Yvonne Suijkerbuijk.

Hun e-mailadres is: karcapelle@gmail.com

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Kunst- & Atelierroute is onderdeel van Kunstkring Capelle

Comments are closed.