Kunst- en Atelierroute

Kunstenaars uit Capelle aan den IJssel openen hun deuren

 

Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle een Kunst- en Atelierroute. Twee dagen lang exposeren kunstenaars van de Kunstkring Capelle hun kunstwerken aan de bezoekers in het eigen atelier of op groepslocaties in Capelle aan den IJssel. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, (computer)tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, metaal, vilt en textiele vormgeving.

.

.

Dit jaar vindt de Kunst- en Atelierroute plaats op 1 en 2 april. De overzichtstentoonstelling, waar van alle 21 deelnemende kunstenaars een werk is te zien, wordt gehouden in het Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164.  Daar presenteren ook 7 kunstenaars hun werken. Een tweede groepslocatie is Atelier de Zwaan, Damsterdiep 58 (winkelcentrum de Terp, tegenover de uitgang bij Dirk), waar 5 kunstenaars aanwezig zijn. Andere kunstenaars openen de deuren van hun eigen atelier.

.

Link naar: Kunst- en Atelierroute plattegrond 2023

.

Op zaterdag 1 april om 11.00 uur zal de Kunst- en Atelierroute feestelijk geopend worden in het Van Cappellenhuis. Zowel op zaterdag 1  als op zondag 2 april zijn alle locaties daarna te bezoeken van 12.00–17.00 uur. Op zaterdag 1 april is ook de kunstuitleen in de Bibliotheek aan het Stadsplein 39 open van 11.00-14.30 uur. Natuurlijk zijn alle locaties gratis toegankelijk.

.

Link naar: Deelnemende kunstenaars 2023

.

  • Ad Reijntjes

.

Alle bezoekers aan de Kunst- en Atelierroute maken kans op het winnen van een kunstbon ter waarde van € 200,00. Bij alle deelnemende kunstenaars liggen daarvoor kunstbonnen die daar ook kunnen worden ingevuld en ingeleverd. Na 2 april wordt uit de ingeleverde kunstbonnen een winnaar geloot die voor € 200,00 (eventueel met bijbetaling) een kunstwerk mag uitzoeken bij een van de deelnemers aan de Kunst- en Atelierroute.

.

Op de Facebookpagina’s  van de Kunst- en Atelierroute Kunst- en Atelierroute Capelle aan den IJssel | Facebook en van de kunstkring Kunstkring Capelle | Facebook vind u in maart 2023 alle deelnemende kunstenaars.

.

De commissie Kunst- en Atelierroute bestaat uit:

Ingrid Boesten, Ineke Scheepbouwer en Yvonne Suijkerbuijk.

Hun e-mailadres is: karcapelle@gmail.com

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Kunst- & Atelierroute is onderdeel van Kunstkring Capelle

Comments are closed.