Kunst- en Atelierroute

Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle een Kunst- en Atelierroute. Twee dagen lang exposeren kunstenaars van Kunstkring Capelle hun kunstwerken aan de bezoekers in het eigen atelier of op groepslocaties in Capelle aan den IJssel. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving.

In 2022 organiseert de commissie op 28 en 29 mei weer een ‘normale’ Kunst- en Atelierroute met een overzichtslocatie, enkele groepslocaties en natuurlijk openen diverse kunstenaars de deuren van hun atelier. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

Een van de uitgangspunten van Kunstkring Capelle is dat evenementen voor de kunstenaars, vrijwilligers en voor de bezoekers veilig en in een gezonde omgeving moeten plaatsvinden. Indien hierover twijfel bestaat en er maatregelen van kracht zijn worden die toegepast.

.

De plattegrond van de Kunst- en Atelierroute is hier te downloaden.

.

De bezoekers kunnen een door Kunstkring Capelle ter beschikking gestelde kunstbon van € 200 winnen. Met deze kunstbon kan een kunstwerk aangeschaft worden bij één van de deelnemende kunstenaars van de Kunst- en Atelierroute .

.

In 2020 en 2021 is de Kunst- en Atelierroute in verband met het coronavirus niet doorgegaan. De commissie heeft in deze jaren een Kunst voor het Raamroute georganiseerd. Alle deelnemende kunstenaars hadden tenminste één werk voor het raam geplaatst. Een aantal kunstenaars heeft de hele maand juni hun werken voor het raam laten zien.

  • Elly ter Heurne

.

De commissie Kunst- en Atelierroute bestaat uit:

Ingrid Boesten, Ineke Scheepbouwer en Yvonne Suijkerbuijk.

Hun e-mailadres is: karcapelle@gmail.com

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Kunst- & Atelierroute is onderdeel van Kunstkring Capelle

Comments are closed.