Kunst- & Atelierroute

Kunstenaars uit Capelle aan den IJssel openen hun deuren

Ieder jaar organiseert de Kunstkring Capelle een Kunst- en Atelierroute. Twee dagen lang exposeren kunstenaars van de Kunstkring Capelle hun kunstwerken aan een breed publiek in het eigen atelier en op groepslocaties in Capelle aan den IJssel.

De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving.

In 2020 zou de Kunst- en Atelierroute plaatsvinden op zaterdag 23 mei 2020 en zondag 24 mei, waarbij ook de Kunstuitleen Capelle op 23 mei zou zijn geopend. Door de RIVM richtlijnen i.v.m. COVID-19 ging de Kunst- en Atelierroute niet door. De commissie heeft in plaats hiervan de Kunst voor het Raamroute georganiseerd. Alle hieraan deelnemende kunstenaars hebben op 23 en 24 mei tenminste één werk voor het raam geplaatst. Een aantal kunstenaars heeft de hele maand juni hun werken voor het raam laten zien.

.

.

In 2021 hoopt de commissie weer een “normale” Kunst- en Atelierroute te organiseren met een overzichtslocatie, enkele groepslocaties en natuurlijk openen kunstenaars de deuren van hun atelier. De geplande data waarop dit evenement plaatsvindt zijn 29 en 30 mei 2021. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

Alle bezoekers kunnen hierbij ook een door de Kunstkring Capelle ter beschikking gestelde kunstbon winnen. Met deze kunstbon kan een kunstwerk van de Kunstkring Capelle aangeschaft worden. De waarde van de kunstbon is € 200 (niet inwisselbaar tegen geld).

De commissie Kunst- en Atelierroute bestaat uit:

Ingrid Boesten, Babs Gijbels, Ineke Scheepbouwer en Yvonne Suijkerbuijk

Hun e-mail adres is: karcapelle@gmail.com

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Kunst- & Atelierroute is onderdeel van Kunstkring Capelle
http://kunstkringcapelle.nl/

Comments are closed.