Social Sofa

Project Social Sofa

Eind 2022 bestaat Kunstkring Capelle 20 JAAR en daar is een leuk project aan gekoppeld.

Alle basisschoolkinderen uit Capelle aan den IJssel werden uitgenodigd een ontwerp te maken voor een bank (Social Sofa). Uit alle ontwerpen is één winnaar gekozen en dit ontwerp wordt in mozaïek verwerkt op de Social Sofa. Deze komt te staan tussen het IJsselcollege en Aquapelle.

De Social Sofa werd al afgeleverd in onze tijdelijke mozaïekruimte in het oude schoolpand van de Klim-Op op de Roerdomplaan.

.

We hebben voor dit jubileumproject ter ere van 20 jaar Kunstkring Capelle een lokaal gehuurd en gaan daar de komende maanden met een groep volwassenen/ouderen mozaïeken. Heeft u ook interesse om mee te mozaïeken, dat kan! We hebben al volop deelnemers, maar kunnen altijd extra handen gebruiken, mail voor meer informatie naar educatie@kunstkringcapelle.nl.

.

.

Het ontwerp voor deze sofa is gemaakt door een basisschoolleerling. Basisschoolleerlingen van 13 scholen hebben in april en mei aan dit project gewerkt. Wie de winnaar is wordt bekend gemaakt tijdens de onthulling, die datum volgt later.

Een Social Sofa is een betonnen huiskamermodel buitenbank, waarvan er inmiddels al veel in Nederland staan, maar nog niet in Capelle aan den IJssel.

Wie heeft de winnaar gekozen?

Een jury van kunstenaars heeft per school een winnaar gekozen, deze krijgen een 3D geprint miniatuurbankje van hun ontwerp. En een jury van kunstenaars en gemeenteambtenaren heeft de uiteindelijke winnaar uit alle schoolwinnaars gekozen.

.

Meer informatie over een Social Sofa vind je op: https://www.socialsofa.com/?t=nl

Comments are closed.