Soosavonden en Soos On Line

Een van de activiteiten van de Kunstkring Capelle is het organiseren van soosavonden. Eenmaal per maand heeft een kunstenaar de gelegenheid om zijn of haar kunst over het voetlicht te brengen. Ook is een alternatief programma mogelijk, maar er dient altijd een relatie met kunst te zijn.

Veelal worden de soosavonden gehouden in het atelier van een van de leden van Kunstkring Capelle, maar een andere locatie is mogelijk. Tijdens dit soort kleinschalige bijeenkomsten wordt zichtbaar dat de door de leden geproduceerde kunst een grote verscheidenheid kent, zoals schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, foto’s, glasfusing en textiele vormgeving.  Daarnaast heeft deze activiteit een bindend karakter voor de vrijwilligers en leden van de Kunstkring Capelle.

De data voor de soosavonden zijn opgenomen in de jaarplanning, maar als gevolg van de Corona-richtlijnen is het niet mogelijk om deze soosavonden in 2020 te laten plaatsvinden.

Als alternatief is gekozen voor Soos On Line, een creatief idee van kunstenaar Ad Reijntjes. Kunstenaars worden in de gelegenheid gesteld om een presentatie van hun kunstwerken online te geven. Hieronder staan de presentaties die op dit moment beschikbaar zijn:

Presentatie Ad Reijntjes: Het ontstaan van een schilderij

Expositie:  Thera Heemskerk

Bezoek het atelier van Elly Kern via YouTube

Presentatie van Geri Jongkees en Adriana Balke

Soos On Line met Elly Swets

.

De commissie Soosavonden bestaat uit

Thera Heemskerk

Zij is bereikbaar via soosavonden@kunstkringcapelle.nl

Comments are closed.