‘Schilderen’ met doppen en deksels

.

.

.

SAMEN KUNST MAKEN VOOR CAPELLE!

.

‘Afvalkunst’ onthuld bij Milieustraat Capelle

CAPELLE • Wethouder Rik van Woudenberg heeft deze week twee kunstwerken onthuld die van plastic doppen en deksels gemaakt zijn. Deze kunstwerken zijn het resultaat van een Afvalkunstproject van Kunstkring Capelle en zijn gemaakt door jonge en oudere Capellenaren.

Onder begeleiding van Roos Hobé en Marie-Louise Eijsvoogel zijn er twee grote kunstwerken in de stijl van bekende kunstenaars gemaakt. De kunstwerken dienen als bewustwording van onze enorme plastic afvalberg en zijn van gerecyclede materialen gemaakt: plastic doppen en deksels.

In de maanden januari februari en maart verzamelden inwoners van Capelle doppen en deksels in allerlei kleuren. Tijdens het verzamelen werd duidelijk hoeveel doppen en deksels er verspild worden per maand. Jong en oud werkten door elkaar heen aan de kunstwerken in een klaslokaal op de Roerdomplaan. Het was een gezellige mix van leeftijdsgroepen die verrassend goed samenging, met als eindresultaat een prachtig Mondriaan kunstwerk en een prachtig kunstwerk gebaseerd op de Concentrische Cirkels van Kandinsky.

De werken zijn te bezichtigen bij het Afvalbrengpunt van de Milieustraat (Groenedijk 12).

Bron: Het Kontakt, 27 oktober 2023.

Foto: aangeleverd.

.

Het begin:

.

De oproep in 2022:

Ben je tussen de 13 en 17 of tussen de 18 en 30 jaar en hou je ervan om creatief bezig te zijn? Misschien is ons project : ‘Schilderen’ met doppen en deksels dan iets voor jou!

Voor een buitenruimte in Capelle gaan we (Kunstkring Capelle) twee grote kunstwerken ( 244×122 cm) in de stijl van bekende kunstenaars maken. Dit doen we alleen niet met verf, maar met plastic doppen en deksels als een soort pixels. De kunstwerken dienen als bewustwording van onze enorme plastic afvalberg en wordt van gerecyclede materialen gemaakt!

Van 3 februari tot 4 maart werken we in een lokaal van obs de Klim Op (Roerdomplaan 86). We werken in shifts; vrijdagmiddag, zaterdagochtend en zaterdagmiddag. Als je je opgeeft kun je gelijk je voorkeur voor een shift uitspreken.

Deelname is gratis en we zorgen ook voor iets te drinken.

Dus … ben je tussen de 13 en 30 jaar, woon je in Capelle en lijkt het je leuk om hieraan mee te werken of wil je meer informatie?

Mail dan naar educatie@kunstkringcapelle.nl.

Vermeld je leeftijd en ook of je nog op de middelbare school zit of dat je al werkt of een vervolgopleiding doet.

Je kunt ook bellen/appen naar Marie-Louise Eijsvoogel,  0623103615.

.

.

Deksels en Doppen in de media: Het project ‘Afvalkunst’ van Kunstkring Capelle.

.

Comments are closed.