Creatief Ouder Worden

In 2019 is Kunstkring Capelle gestart met het pilotproject Creatief Ouder Worden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die actief zijn langer gezond blijven en gelukkiger zijn. Creatieve activiteiten zijn hier uitermate geschikt voor. In deze pilot creëerden de deelnemers hun eigen kunst en stond ontmoeten centraal: het bracht mensen samen en de deelnemers voelen zich gehoord en gezien door aan anderen hun kunst te tonen. Iedereen was welkom, ook als je alleen een kopje koffie of thee kwam drinken.

Het project bleek succesvol en kreeg met steun van de gemeente Capelle aan den IJssel een vervolg in 2020 en 2021, waarbij de workshops tijdens beperkende coronamaatregelen digitaal via Microsoft Teams werden aangeboden. Ook werden in die periode cursussen gecombineerd (op locatie en digitaal) gegeven.

Ook in 2022 lopen de workshops door. Marie-Louise Eijsvoogel en Nancy Hagman schakelen mee met de voorwaarden die vanuit de overheid gesteld worden. Naast kunstzinnige workshops in de wijken vinden er ook activiteiten plaats waar men niet zelf aan de slag gaat, zoals bij Kopje Kunst, waarbij elke keer een ander kunstthema centraal staat. Nancy of Marie-Louise leiden het thema van de dag in waarna de deelnemers het thema bespreken. Ook kunnen belangstellenden deelnemen aan een Kunstwandeling langs de kunst in de openbare ruimte in een van de wijken. Ontmoeten blijft centraal staan, kunst wordt als middel ingezet.

Met de huidige coronamaatregelen is aanmelden vooraf nog verplicht en is de zogenaamde inloop nog niet mogelijk. We hopen uiteraard dat in de loop van dit jaar iedereen weer welkom is om ook alleen een kopje koffie of thee te komen drinken.

Daarnaast kan iedereen lid worden van een culturele WhatsApp-groep. Aanvankelijk was dit bedoeld om elkaar te inspireren op het gebied van kunst, maar het is inmiddels breder dan dat, waarbij iedereen een bijdrage kan leveren. Aanmelden kan door een telefoontje of een appje naar telefoonnummer 06-23103615 of een mailtje naar cow@kunstkringcapelle.nl.

Creatief Ouder Worden is te volgen op Facebook: Creatief Ouder Worden

 In de maanden maart en april bieden Nancy en Marie-Louise weer allerlei verschillende activiteiten aan voor Creatief Ouder Worden. Interesse in 1 of meer van deze activiteiten, geef u dan op onder vermelding van de activiteit(en) waaraan u wilt deelnemen. Let op, de e-mailadressen voor aanmeldingen verschillen per activiteit omdat Nancy en Marie-Louise ieder eigen activiteiten coördineren. Mocht het toch fout gaan met aanmelden, dan worden de aanmeldingen natuurlijk wel aan elkaar doorgestuurd. Zoals bij al onze activiteiten gaan bij over inschrijvingen nieuwe mensen en mensen uit de wijk voor.

 

Agenda Creatief Ouder Worden in 2022:

.

Op 14 april start Zaza Volkers in de middag in wijkgebouw de Harp, Jan de Geusrede 39f in ’s-Gravenland de workshopreeks Reis door de Oude Kunst: Egypte.  (Zie flyer 9)

Aanmelden bij Nancy Hagman: 06-23537791 of cow@kpnmail.nl

.

Op 26 april start Nancy Hagman in de Schenkelkerk aan de Bermweg 29B om 10.00 uur het Kopje Kunst Anders kijken naar Kunst. (Zie flyer 11)

Aanmelden bij Nancy Hagman: cow@kpnmail.nl

.

Op 9 mei start Anca Boonacker in het Huis van de Wijk, Stationsplein 8 in Schollevaar om 10.00 uur de cursus Dicht bij Zee: Zeezicht. (Zie flyer 12)

Aanmelden bij: cow@kpnmail.nl of 06-23537791

.

Op 17 mei start Nancy Hagman een kunstwandeling in de wijk Middelwatering.

Vanaf 9.45 uur verzamelen bij de hoofdingang van de Bibliotheek aan het Stadsplein.

Om 10.00 uur start de wandeling. Vóór 12.00 uur zijn we weer terug op het Stadsplein voor koffie of thee bij de Kunstuitleen. De eigen bijdrage is € 1,- inclusief koffie of thee.

Aanmelden bij Nancy Hagman: cow@kpnmail.nl.

.

Link naar flyer 9

Link naar flyer 11

Link naar flyer 12

Toekomstige activiteiten worden op deze website vermeld.

.

Marie-Louise Eijsvoogel en Nancy Hagman

E-mail: cow@kunstkringcapelle.nl

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Creatief Ouder Worden is onderdeel van Kunstkring Capelle

Comments are closed.