Creatief Ouder Worden

Vanaf 24 januari 2022 start Creatief Ouder Worden weer met een ‘Reis door de Beeldende Kunst!’

Voor meer informatie: flyer COW Reis door de beeldende kunst digitaal 2022

.

.

De geschiedenis van Creatief Ouder Worden.

In 2019 is Kunstkring Capelle met steun van de Van Cappellen Stichting gestart met het pilotproject Creatief Ouder Worden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die actief zijn langer gezond blijven en gelukkiger zijn. Creatieve activiteiten zijn hier uitermate geschikt voor. Bij de cursussen staat ontmoeten centraal: ze brengen mensen samen en de deelnemers voelen zich gehoord of gezien, waarbij kunst als middel wordt ingezet.

In 2019 werden in Fascinatio, Schollevaar, ‘s-Gravenland en Middelwatering cursussen gegeven. Wegens succes kreeg dit project in 2020 met steun van de gemeente een vervolg.

In 2020 was het de bedoeling om in alle 7 wijken van Capelle een cursus te geven, maar door de coronamaatregelen is een deel van de cursussen digitaal aangeboden. De laatste 2 cursussen zijn gecombineerd (op locatie en digitaal) aangeboden.

Marie-Louise en Nancy hebben een digitale eindpresentatie over 2020 samengesteld van de op locatie gegeven cursussen, de digitale cursussen en de kopjes kunst. De link:

De digitale eindpresentatie van 2020.

.

Ook in 2021 gaat Creatief Ouder Worden door.

Klik op de onderstaande links voor de voorlopige planning van de activiteiten per wijk en op basis van data. Maatregelen ten gevolge van het coronavirus kunnen er toe leiden dat activiteiten niet op locatie kunnen plaatsvinden. Deze activiteiten zullen dan digitaal worden aangeboden. Kijk daarom regelmatig op deze pagina of op onze Facebookpagina (zie onder). Inschrijven in de WhatsApp groep (zie hieronder) is ook verstandig. Alle contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Link naar activiteiten Creatief Ouder Worden per wijk

Link naar activiteiten Creatief Ouder Worden op datum

Alle COW flyers per cursus:

Link naar Voorjaar in de kunst 2021 Gravenland digitaal (vanaf 1 april).

Link naar Lentebloei Schollevaar (vanaf 29 april).

Link naar Kleuren in de Kunst digitaal (vanaf 30 april).

Link naar Mens wat ben je mooi Middelwatering (vanaf 1 juni).

.

WhatsApp groep

De organisatoren van Creatief Ouder Worden hebben een culturele WhatsApp groep aangemaakt voor mensen die daar behoefte aan hebben. In eerste instantie is dit bedoeld om elkaar te inspireren op het gebied van kunst. Het hoeft niet alleen over kunst- en cultuur te gaan, maar het mag ook breder dan dat en iedereen kan zijn of haar bijdrage in de groepsapp leveren.  Ook als er iemand hulp nodig heeft kan dit gedeeld worden.

U kunt informatie aanvragen of zich hiervoor aanmelden bij Marie-Louise Eijsvoogel,  het liefst door een WhatsApp bericht naar haar telefoonnummer 06-23103615. Zij is de beheerder van de WhatsApp-groep Creatief Ouder Worden.

.

Nieuw bij Creatief Ouder Worden is Kopje Kunst: een ontmoetingsmoment waarbij elke keer een ander kunstthema centraal staat. Nancy of Marie-Louise vertellen over het thema van de dag en daarna gaan we gezellig onder het genot van een kopje koffie of thee hierover praten. Hieronder staat het jaaroverzicht 2021 met de voorlopige planning van die bijeenkomsten.

Ook hiervoor geldt dat maatregelen ten gevolge van het coronavirus er toe kunnen leiden dat een activiteit niet op locatie kan plaatsvinden. Er wordt dan geprobeerd om de activiteit digitaal te houden of te verplaatsen. Als dat niet lukt zal deze activiteit vervallen. Kijk daarom regelmatig op deze pagina of op Facebook (zie hieronder). Inschrijven in de WhatsApp groep (zie hieronder) is ook verstandig.

Link naar jaaroverzicht 2021 Kopje Kunst per wijk

Link naar flyer COW Kopjes Kunst Schenkel

Link naar flyer COW Kopjes Kunst Schollevaar

Link naar flyer COW Kopjes Kunst Middelwatering

Link naar flyer COW Kopjes Kunst Gravenland

.

Aanmelden

Voor beide activiteiten kunt u zich aanmelden. Kijk hiervoor op de flyers.

Als u zich heeft aangemeld wordt u op de hoogte gehouden van wijzigingen in de planning.

.

De commissie Creatief Ouder Worden bestaat uit:

Marie-Louise Eijsvoogel en Nancy Hagman

E-mail:            cow@kunstkringcapelle.nl

WhatsApp:      06-23103615

Facebook:       Creatief Ouder Worden Kunstkring Capelle

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Creatief Ouder Worden is onderdeel van Kunstkring Capelle

Comments are closed.