Creatief Ouder Worden

.

.

Creatief Ouder Worden

.

In 2019 is Kunstkring Capelle gestart met het pilotproject Creatief Ouder Worden. Aanleiding hiervoor was dat uit onderzoek was gebleken dat mensen die actief zijn langer gezond blijven en gelukkiger zijn. Creatieve activiteiten zijn hiervoor uitermate geschikt. In deze pilot stond elkaar ontmoeten centraal en creëerden de deelnemers hun eigen kunst. Het bracht mensen samen en door het tonen van de door hen gemaakte kunst aan andere deelnemers voelden de zij zich gehoord en gezien. Iedereen was welkom, ook als je alleen een kopje koffie of thee kwam drinken.

Het project bleek succesvol en kreeg met steun van de gemeente Capelle aan den IJssel een vervolg in de jaren daarna. Tijdens de Corona-periode werden de workshops ook digitaal aangeboden. Na de Corona-periode verbreedde het aanbod zich met andere workshops. Naast kunstzinnige workshops in de wijken vonden er ook activiteiten plaats waar men niet zelf aan de slag ging, zoals bij Kopjes Kunst, waarbij elke keer een ander kunstthema centraal stond. Nancy of Marie-Louise leidden hierbij het thema van de dag in waarna de deelnemers het thema bespraken. Ook konden belangstellenden deelnemen aan een Kunstwandeling langs de kunst in de openbare ruimte in een van de wijken. Ontmoeten bleef en blijft centraal staan en kunst wordt als middel ingezet.

Iedereen kan lid worden van de culturele WhatsApp-groep. Aanvankelijk was dit bedoeld om elkaar te inspireren op het gebied van kunst, maar het is inmiddels breder dan dat, waaraan iedereen een bijdrage kan leveren. Aanmelden kan door een telefoontje, appje of mailtje.

Creatief Ouder Worden is te volgen op Facebook: Creatief Ouder Worden – Kunstkring Capelle

Ook in 2024 bieden Nancy en Marie-Louise weer verschillende activiteiten aan. Deze zijn per wijk gegroepeerd en een overzicht per kwartaal staat op deze website. Bij de activiteiten gaan deelnemers uit de betreffende wijk of nieuwe deelnemers voor. Voor de aanmelding gebruik je het bij de activiteit vermelde mailadres.

.

Link naar overzicht 2e kwartaal 2024

.

Marie-Louise Eijsvoogel is bereikbaar via mailadres:           cow@kunstkringcapelle.nl

Nancy Hagman is bereikbaar via mailadres:                        cow@kpnmail.nl

 

         Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Creatief Ouder Worden is onderdeel van Kunstkring Capelle.

Kunstkring Capelle

 

Comments are closed.