Creatief Ouder Worden

De cursus Creatief Ouder Worden wordt tot 1 september 2020 alleen digitaal aan de deelnemers aangeboden. De cursus “Zon, Zee, Zomer!” is gestart op 23 juni 2020.

In deze cursus komen de volgende thema’s aan bod:

23 juni:            Zeegezicht met acryl op doek

30 juni:            Zonnebloemen met acryl op doek

7 juli:               Zeegezicht met pastelkrijt

14 juli:             Compositie strandmaterialen, fotografie

21 juli:             Zomerschilderij, papier / tijdschriften

28 juli:             Zomerborduurwerk

.

Vanaf 3 september 2020 wordt weer op locatie gestart met de cursus “Najaar in de kunst”. Hierbij houden we ons natuurlijk aan de richtlijnen van het RIVM. Deze cursus wordt gegeven door 3 docenten. Daarnaast wordt deze cursus ook digitaal aangeboden voor deelnemers die het risico van werken in een groep nog niet willen nemen. De kosten voor deelname zijn € 3 voor de cursus op locatie en € 1 voor een digitale les.

Klik voor meer informatie over deze cursus op de onderstaande link.

Flyer Najaar in de kunst!

.

U kunt informatie aanvragen of u aanmelden door een E-mail te sturen naar cow@kunstkringcapelle.nl

U kunt ook een WhatsApp bericht sturen of bellen naar 06-23537791.

Geef bij het aanmelden aan of u de lessen op locatie of digitaal wilt volgen. Geef ook aan als u voorkeur heeft voor bepaalde lessen, zodat we, als er teveel aanmeldingen voor de lessen op locatie zijn, met uw voorkeur rekening kunnen houden.

.

De geschiedenis van Creatief Ouder Worden
In 2019 is Kunstkring Capelle gestart met het pilotproject Creatief Ouder Worden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die actief zijn langer gezond blijven en gelukkiger zijn. Creatieve activiteiten zijn hier uitermate geschikt voor. Bij de cursussen staat ontmoeten centraal: ze brengen mensen samen en de deelnemers voelen zich gehoord of gezien, waarbij kunst als middel wordt ingezet. Als u eens wil komen kijken is deelname aan de cursus niet verplicht. U kunt ook alleen een kopje koffie of thee komen drinken.

In 2019 werden in Fascinatio, Schollevaar, ‘s-Gravenland en Middelwatering cursussen gegeven. Wegens succes krijgt dit project in 2020 met steun van de gemeente een vervolg.
In 2020 was de bedoeling om in alle 7 wijken van Capelle een cursus te geven, maar door de Corona-richtlijnen is een deel van de cursussen digitaal aangeboden.

Flyer Jaaroverzicht Creatief Ouder Worden 2020   

.

WhatsApp groep

De organisatoren van Creatief Ouder Worden hebben een culturele WhatsApp groep aangemaakt voor mensen die daar behoefte aan hebben. In eerste instantie is dit bedoeld om elkaar te inspireren op het gebied van kunst. Het hoeft niet alleen over kunst- en cultuur te gaan, maar het mag ook breder dan dat en iedereen kan zijn of haar bijdrage in de groepsapp leveren.  Ook als er iemand hulp nodig heeft kan dit gedeeld worden.

U kunt informatie aanvragen of zich hiervoor aanmelden bij Marie-Louise Eijsvoogel,  het liefst door een WhatsApp bericht naar haar telefoonnummer 06-23103615.

Zij is de beheerder van de WhatsApp-groep Creatief Ouder Worden.

U kunt haar ook bellen of een E-mail sturen naar cow@kunstkringcapelle.nl

 

U kunt ons volgen op:

Facebook: Creatief Ouder Worden – Kunstkring Capelle

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Creatief Ouder Worden is onderdeel van Kunstkring Capelle
www.kunstkringcapelle.nl

Comments are closed.