Kunstreizen

Kunstreizen: kunst en cultuur

.

Al meer dan 30 jaar worden er in Capelle aan den IJssel kunstreizen georganiseerd. Deelnemers gaan per touringcar naar kunst- en culturele reisdoelen zoals musea, kastelen, exposities, stadswandelingen of bijzondere natuurgebieden en landschappen.

Tot 2020 organiseerde Kunstkring Capelle deze reizen in Nederland en België. Voorwaarde was en is wel dat de reis in één dag heen en terug kan worden gemaakt. De vertrekplaats is veelal de parkeerplaats bij metrostation Capelsebrug. Iedereen kan deelnemen aan deze reizen. De reizen in de afgelopen jaren zijn door de Corona maatregelen niet doorgegaan. In 2023 wordt weer een aanvang gemaakt met het organiseren van een of meer kunstreizen.

.

Aan alle bekende belangstellenden wordt vóór iedere kunstreis per email een uitnodiging gestuurd, waarin de bestemming, de kosten en de inhoud van het programma staan. De kosten bestaan uit de kosten voor de touringcar en de inhuur van de gidsen. Deze bedragen in de meeste gevallen tussen de € 35,00 en € 50,00, exclusief de toegang tot bijvoorbeeld het museum. Indien u in het bezit bent van de Museumjaarkaart of de VIP-kaart van de VriendenLoterij komen hier veelal geen entreekosten bij. Na aankomst op de locatie is er koffie of thee waarna het bezoek start, veelal onder leiding van een gids. Kunstkring Capelle heeft voor deelnemers een reisverzekering afgesloten, zodat er over aansprakelijkheid geen onduidelijkheid is.

.

Indien u op de hoogte gehouden wilt worden over de kunstreizen stuur dan een mail naar kunstreizen@kpnmail.nl en u wordt opgenomen in het bestand.  U krijgt dan automatisch de aankondiging van de kunstreis toegestuurd.

.

Reisverslag kunstreis 23 september 2023: Kunstreis Paleis Het Loo 

Reisverslag kunstreis 10 juni 2023: Kunstreis Middelheim  

 

.

De commissie Kunstreizen bestaat uit:

Nancy Hagman, Jos Jacobs en Ad Reijntjes

Zij zijn bereikbaar via kunstreizencapelle@gmail.com

Comments are closed.