Exposities Kunstkring Capelle

De Kunstkring Capelle organiseert jaarlijks een aantal exposities op verschillende locaties in Capelle aan den IJssel. Er worden voor belangstellenden kunstvormen gepresenteerd, zoals schilderijen, beelden van verschillend materiaal en stoffen.

De exposities duren enkele maanden, waarna andere kunstenaars hun werken presenteren. Door de Corona richtlijnen zijn de kunstwerken in het voorjaar 2020 niet gewisseld. Met de directies van de verpleeg- en verzorgingshuizen wordt overlegd wanneer en hoe dit de komende tijd wel kan. Het bezoeken van deze exposities is op dit moment beperkt. De expositie bij de ABN-AMRO is wel te bezoeken en het Isala Theater is sinds 1 juni 2020 weer open.

.

De expositielocaties:

  • In Rijckehove exposeren 2 – 4 kunstenaars met hun kunst in de vitrines van de gemeenschappelijke ruimte en de gangen op de begane grond. De expositie duurt 3 maanden, waarna de gehele expositie wordt gewisseld met nieuwe kunstvoorwerpen. De officiële opening van deze expositie vindt veelal op een vrijdagmiddag plaats.
    Op dit moment exposeren er 2 kunstenaars.

.

  • In de Vijverhof vindt een expositie plaats met 40 kunstwerken van de kunstenaars die deelnemen aan de Kunstuitleen Capelle. Na ca. 6 maanden worden de kunstwerken gewisseld met nieuwe werken. Hieronder de link naar de Kunstuitleen Capelle.

kunstuitleencapelle.nl

  • In de huisartsenpost van De Rozenburcht exposeert 1 kunstenaar van de Kunstkring gedurende 3 maanden.

  • In de vestiging van ABN-AMRO aan de Duikerlaan 260 te Capelle aan den IJssel exposeert 1 kunstenaar van de kunstkring gedurende 4 maanden.
  • In het Isala Theater aan het Stadsplein te Capelle aan den IJssel exposeren kunstenaars met 2 dimensionale kunst, zoals schilderijen en 3 dimensionale kunst zoals beelden en sieraden. Alle theaterbezoekers kunnen kennis nemen van deze expositie.
    Voor een overzicht van de exposerende kunstenaars: klik op de link Isala Theater.

.

Lees mee: Exposities Kunstkring Capelle

.

De commissie Exposities bestaat uit:
Elly ter Heurne, Erna Daalman, Piet van der Velden en Yvonne Suijkerbuijk
Zij zijn  bereikbaar via exposities@kunstkringcapelle

Comments are closed.