Vrijwilligersuitje

De Gemeente Capelle aan den IJssel stimuleert vrijwilligerswerk en verstrekt ieder jaar een subsidie per vrijwilliger aan de Kunstkring Capelle. Hiermee wordt in normale omstandigheden 1x per jaar een vrijwilligersuitje georganiseerd, waaraan alle vrijwilligers kunnen deelnemen.

Het bestuur van de Kunstkring Capelle heeft echter op basis van de Covid-19 richtlijnen besloten dat het vrijwilligersuitje 2020 niet doorgaat en dit jaar wordt vervangen door een alternatief.

Dit uitje is normaal gesproken zowel gericht op kunst en cultuur als op ontspanning. Het programma bestaat uit aantrekkelijke tentoonstellingen of andere culturele activiteiten, soms onder leiding van een gids. De dag wordt bijna altijd afgesloten met een culinair samenzijn. De Kunstkring Capelle heeft voor deelnemers een reisverzekering afgesloten.

De commissie stuurt aan alle vrijwilligers een uitnodiging om deel te nemen. Als een vrijwilliger zich heeft aangemeld krijgt hij of zij automatisch bericht over het aanstaande uitje, zoals het tijdstip en vertrekpunt (meestal rond 09.00 uur vanaf metrostation Capelsebrug). Afhankelijk van de bestemming, die tot op het laatste moment geheim blijft, wordt gebruik gemaakt van een touringcar of het openbaar vervoer.

De commissie Vrijwilligersuitje bestaat uit:

Saskia Dijxhoorn en Nancy Hagman

Zij zijn bereikbaar via: Hagman@kunstenbeelden.nl

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Vrijwilligersuitje is onderdeel van Kunstkring Capelle
www.kunstkringcapelle.nl

Comments are closed.