Kunstmarkt Capelle

.

.

Kunstenaars uit de wijde omtrek exposeren hun werk

De vorige succesvolle kunstmarkten van Kunstmarkt Capelle zorgen er voor dat er ook in 2024 weer een traditionele kunstmarkt wordt georganiseerd. Deze kunstmarkt vindt plaats op de 2e zaterdag in september (tegelijk met de Open Monumentendag. Kunstenaars (zowel leden als niet-leden van Kunstkring Capelle) exposeren hun kunstwerken. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, sieraden, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving. Daarnaast zijn er kramen van de Historische Vereniging Capelle en de Stichting Afasie. Waarschijnlijk zal er een workshop voor beeldende kunst zijn en een sneltekenaar.

In 2022 vond de lustrumversie van Kunstmarkt Capelle plaats. Kinderen van 19 basisscholen en 66 groepen ontwierpen een vlag. De jury koos uit de ontwerpen van de schoolwinnaars een winnares. Van dit ontwerp is een vlag is gemaakt die tijdens de kunstmarkt 2022 is gehesen.

In 2024 vindt Kunstmarkt Capelle plaats op 14 september van 10.30 – 16.30 uur. In 50 – 60 marktkramen exposeren de kunstenaars hun werken die tijdens de markt ook te koop zijn. Het geheel wordt omlijst met muziek en een hapje en een drankje (tegen betaling). Het voor zover bekend grootste openlucht kunstevenement in de regio én is gratis toegankelijk.

.

De commissie Kunstmarkt Capelle bestaat uit:

Arie Mudde, Rob Scheuierman, Daniëlle Bouter en Tom van Luijk.

Website: Kunstmarkt Capelle

.

        Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel     
Kunstmarkt Capelle is onderdeel van Kunstkring Capelle

 Kunstkring Capelle

 

Comments are closed.