Kunstmarkt

Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle op de zaterdag van het 2e weekend in september de Kunstmarkt Capelle. Leden en niet-leden van Kunstkring Capelle exposeren hun kunstwerken voor een breed publiek op de Kerklaan rondom de Oude Dorpskerk aan de voet van de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel.

 

De opening van de Kunstmarkt Capelle vindt plaats op zaterdag 14 september 2019 om 10.30 uur en de Kunstmarkt duurt tot 16.30 uur. De Kunstmarkt is gratis toegankelijk. De Kunstuitleen Capelle aan het Stadsplein 39 is die dag geopend van 11.00 – 14.30 uur.

 

Ook in 2019 valt de Kunstmarkt Capelle weer samen met Open Monumentendag. Het Van Cappellenhuis en de Oude Dorpskerk zijn geopend uit en hierdoor wordt een mooie combinatie gevormd in de Capelse Cultuur.

 

De Kunstmarkt bestaat uit circa 50 – 60 kramen waarop de kunstenaars hun werken tentoonstellen. De markt biedt voorts ruimte voor andere kunstzinnige activiteiten zoals bijvoorbeeld sneltekenen en stoelenmatten. Op het centrale marktplein spelen muzikanten en kan een hapje en een drankje worden genuttigd.

 

De verscheidenheid aan kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing en textiele vormgeving.

 

Een aantal weken voor de Kunstmarkt start de promotie om zoveel mogelijk belangstellenden te informeren. Zo namen in 2018 meer dan 1000 bezoekers hieraan deel en bezochten de Kunstmarkt.

 

De website van de kunstmarkt met informatie over het evenement 2019 en informatie voor de deelnemers kunt u vinden door te klikken op de link: www.kunstmarktcapelle.co.nl

 

De commissie Kunstmarkt Capelle bestaat uit:

Rolf Suchorski, Roos Hobé, Hans van Yperen en Saskia Dijxhoorn

 

Zij zijn via Email bereikbaar via kunstmarkt@kunstkringcapelle.nl

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.