Kunstmarkt Capelle

Kunstenaars uit de wijde omtrek exposeren hun werk

Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle op de 2e zaterdag van september (tegelijk met de Open Monumentendag) de gratis toegankelijke ‘Kunstmarkt Capelle’. Van 10.30 – 16.30 uur exposeren kunstenaars (zowel leden, als niet-leden van Kunstkring Capelle) hun werken. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving.

.

In 2022 heeft de lustrumversie van de Kunstmarkt op 10 september plaatsgevonden. Om het lustrum te vieren ontwierpen kinderen van 19 basisscholen en 66 groepen een vlag. Uit de ontwerpen van de schoolwinnaars is een winnaar gekozen, waarvan een vlag is gemaakt die tijdens de Kunstmarkt 2022 is gehesen. De ontwerpen dienden ook om kerstkaarten met een kerstwens bij ouderen in Capelle te bezorgen.

.

In 2023 zal er op 9 september een Kunstmarkt worden gehouden die bestaat uit 50 – 60 marktkramen waarop de kunstenaars hun werk exposeren. Het geheel wordt omlijst met muziek en een hapje en een drankje. Het evenement is gratis toegankelijk.

.

De commissie Kunstmarkt Capelle bestaat uit:

Arie Mudde, Rob Scheuierman, Daniëlle Bouter en Tom van Luijk.

Website: Kunstmarkt Capelle

.

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Kunstmarkt Capelle is onderdeel van Kunstkring Capelle

 

Comments are closed.