Kunstmarkt

Kunstenaars uit de wijde omtrek exposeren hun werk.

Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle op de 2e zaterdag van september (tegelijk met de Open Monumentendag) de gratis toegankelijke “Kunstmarkt Capelle”. Van 10.30 – 16.30 uur exposeren kunstenaars (zowel leden als niet-leden van de Kunstkring Capelle) hun werken. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving.

In 2020 is de kunstmarkt in verband met het coronavirus niet doorgegaan. Erg jammer, temeer daar deze editie van de Kunstmarkt een lustrumversie zou zijn. De resultaten van de in 2020 voorbereidende activiteiten in het kader van het lustrum zijn bewaard gebleven tot 2021. In 2021 hoopt de commissie weer een “normale” kunstmarkt te organiseren.

De geplande datum waarop dit evenement plaatsvindt is 11 september 2021 en het evenement is gratis toegankelijk. De 50 – 60 kramen vormen de markt waarop de kunstenaars hun werk exposeren en op het centrale marktplein spelen muzikanten en kan een hapje en een drankje worden genuttigd.

Een van de uitgangspunten van Kunstkring Capelle is dat evenementen voor de kunstenaars, de vrijwilligers en voor de bezoekers veilig en in een gezonde omgeving moeten plaatsvinden. Indien hierover twijfel bestaat of er maatregelen van kracht zijn waardoor het organiseren hiervan is verboden, wordt op genoemde datum naar een alternatief gezocht.

Alle bezoekers kunnen hierbij ook een door Kunstkring Capelle ter beschikking gestelde kunstbon winnen. Met deze kunstbon kan een kunstwerk van Kunstkring Capelle aangeschaft worden. De waarde van de kunstbon is € 200 (niet inwisselbaar tegen geld).

De commissie Kunstmarkt Capelle bestaat uit:

Arie Mudde, Adri van der Westen en Rob Scheuierman

Hun e-mailadres is: kunstmarkt@kunstkringcapelle.nl

Website: Kunstmarkt Capelle

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Kunstmarkt Capelle is onderdeel van Kunstkring Capelle

 

Comments are closed.