Kunstmarkt

Kunstenaars uit de wijde omtrek exposeren hun werk

Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle op de 2e zaterdag van september (tegelijk met de Open Monumentendag) de gratis toegankelijke ‘Kunstmarkt Capelle’. Van 10.30 – 16.30 uur exposeren kunstenaars (zowel leden, als niet-leden van Kunstkring Capelle) hun werken. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, vilt en textiele vormgeving.

In 2020 en 2021 is de lustrumversie van de kunstmarkt in verband met het coronavirus niet doorgegaan.

De kunstmarkt voor 2022 is op 10 september en het evenement is gratis toegankelijk.

50 – 60 Kramen vormen de markt waarop de kunstenaars hun werk exposeren,  muzikanten spelen en een hapje en een drankje kan worden genuttigd.

Om het lustrum te vieren was in 2020 een project bedacht waaraan alle basisschoolkinderen uit Capelle aan den IJssel konden deelnemen en waar ook ouderen extra aandacht zouden krijgen. Een deel van dit project is in 2021 uitgevoerd en zal worden afgesloten in 2022.

Kinderen is gevraagd om een vlag te ontwerpen. Er deden 19 scholen mee, met in totaal 66 groepen.  De ontwerpen van de schoolwinnaars zijn gebruikt voor het maken van kerstkaarten, waarop alle deelnemende leerlingen een kerstwens hebben geschreven. Deze kaarten zijn in december 2021 bezorgd bij ouderen in Capelle aan den IJssel.

Uit de ontwerpen van de schoolwinnaars is een winnend ontwerp gekozen, waarvan een echte vlag is gemaakt die tijdens de Kunstmarkt 2022 voor het eerst zal worden gehesen. Uit alle schoolwinnaars wordt tijdens de kunstmarkt 2022 ook de publieksprijs gekozen.

Link naar de pagina Jubileumproject met een overzicht van de groepswinnaars per school.

.

De commissie Kunstmarkt Capelle bestaat uit:

Arie Mudde, Rob Scheuierman, Daniëlle Bouter en Tom van Luijk.

.

Website adres: www.kunstmarktcapelle.co.nl

.

Het lustrumproject wordt uitgevoerd door:

Marie-Louise Eijsvoogel en Anca Boonacker.

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Kunstmarkt Capelle is onderdeel van Kunstkring Capelle

 

Comments are closed.