Vrijwilligersuitje

De Gemeente Capelle aan den IJssel stimuleert vrijwilligerswerk en verstrekt ieder jaar een subsidie per vrijwilliger aan de Kunstkring Capelle. Op basis hiervan wordt 1x per jaar een vrijwilligersuitje georganiseerd, waaraan alle vrijwilligers kunnen deelnemen. Dit uitje is deels gericht op kunst en op cultuur, waarbij aantrekkelijke tentoonstellingen of bijzondere stadjes, bloembollenvelden en kastelen worden bezocht en er is ruimte voor ontspanning.

 

De busreis vertrekt veelal rond 08.00 uur vanaf de parkeerplaats bij  het metrostation Capelsebrug. Na aankomst op de te bezoeken locatie is er uiteraard gelegenheid voor koffie, thee met een lekkernij. Daarna start het bezoek aan de tentoonstelling of anderszins waarbij soms een gids de deelnemers veelal rondleidt. Daarna kunnen de deelnemers vaak zelf een bezoek brengen aan de betrokken omgeving.

 

De datum in 2019 is 13 april. De commissie die het uitje organiseert werkt kostendekkend en er hoeft niets over te blijven. De Kunstkring Capelle heeft voor deelnemers een reisverzekering afgesloten, zodat er over aansprakelijkheid geen onduidelijkheid is.

 

De commissie stuurt naar alle vrijwilligers een uitnodiging om deel te nemen. Als een vrijwilliger zich heeft aangemeld krijgt hij of zij automatisch bericht over het aanstaande uitje, zoals de datum en tijdstip van vertrek. De bestemming blijft tot op het laatste moment geheim.

 

De commissie Kunstreizen bestaat uit:

Saskia Dijxhoorn en Nancy Hagman

 

Zij zijn bereikbaar via vrijwilligersuitje@kunstkringcapelle.nl

 

 

 

Comments are closed.