Over Kunstkring Capelle

Kunstkring Capelle is een vereniging van beeldend kunstenaars en vrijwilligers die is opgericht op 17 december 2002. De leden van de vereniging stellen zich samen tot doel kunst in de meest ruime zin van het woord onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk bewoners en bezoekers van Capelle aan den IJssel en omstreken.

De amateur- en beroepskunstenaars houden zich bezig met verschillende kunstvormen, zoals schilderen, aquarelleren, portrettekenen, glasfusing, vilten, beeldhouwen enz. Een overzicht hiervan vindt u onder het kopje “Aangesloten kunstenaars” op deze website. Jaarlijks organiseren onze leden en vrijwilligers met elkaar een aantal evenementen en activiteiten.

Kunstkring Capelle heeft een kunstuitleen, die is gevestigd in de Bibliotheek aan den IJssel aan het Stadsplein 39 te Capelle aan den IJssel. Leden van de kunstkring exposeren hier hun werk voor verhuur en/of verkoop. Hiermee wordt geprobeerd om zoveel mogelijk mensen uit Capelle en omgeving laagdrempelig en betaalbaar kennis te laten maken met beeldende kunst. Meer informatie over de kunstuitleen vindt u op: www.kunstuitleencapelle.nl.

Voor het organiseren van activiteiten en evenementen maakt Kunstkring Capelle gebruik van commissies, die bestaat uit leden en/of vrijwilligers. Zie het overzicht op de jaarkalender 2022.

Op 24 maart 2022 heeft de Algemene Leden Vergadering ingestemd met de benoeming van Martha Netten als nieuwe voorzitter van onze vereniging. Het bestuur bestaat verder nog uit Jos Jacobs (penningmeester) en Aat Scheepbouwer (secretaris en ledenadministratie). Er zijn nog 2 vacature voor algemene bestuursleden.

.

Hieronder staan enkele links met voor Kunstkring Capelle belangrijke documenten.

Statuten

Link naar het document statuten.

Jaarkalender 2022

Link naar het document jaarkalender 2022.

Jaarverslag 20 21

Link naar het document jaarverslag 2021 (= in ontwikkeling)

AVG Kunstkring Capelle

Link naar het document AVG Kunstkring Capelle.

AVG Kunstuitleen Capelle

Link naar het document AVG Kunstuitleen.

AVG Commissies Kunstkring Capelle

Link naar het document AVG commissies.

Comments are closed.