Over Kunstkring Capelle

Kunstkring Capelle is een beeldend kunstenaarsvereniging voor amateur- en beroepskunstenaars en heeft sinds de oprichting in 2002 inmiddels meer dan 100 leden met zeer uiteenlopende disciplines.

Kunstkring Capelle stelt zich tot doel de ‘kunst’ in de meest ruime zin van het woord onder de aandacht te brengen van zoveel mogelijk bewoners van en bezoekers aan Capelle aan den IJssel en omstreken.

Daartoe organiseert de Kunstkring terugkerende culturele activiteiten zoals: de Kunst- en Atelierroute, de Kunstmarkt, de Winter Art Fair, kunstreizen, lezingen, museumbezoek, exposities en soosavonden.

De Kunstuitleen, onderdeel van Kunstkring Capelle, wil zoveel mogelijk mensen uit Capelle en omgeving laagdrempelig en betaalbaar kennis laten maken met beeldende kunst. De kracht van de Kunstuitleen is dat zij leden van de Kunstkring en kunstenaars uit de regio een podium biedt. Zie voor meer informatie: www.kunstuitleencapelle.nl.

Onze leden maken zeer divers werk, exposeren regelmatig en organiseren cursussen zoals aquarel, portrettekenen, glasfusing, vilten en beeldhouwen. Een uitgebreid overzicht van onze leden vind u onder het kopje ‘aangesloten kunstenaars’.

Comments are closed.