Kunstmarkt

Jaarlijks organiseert de Kunstkring Capelle op de zaterdag van het 1e weekend van september de Kunstmarkt Capelle. Van 10.30 – 16.30 uur exposeren kunstenaars, zowel leden als niet-leden van de Kunstkring, op de Kerklaan rondom de Oude Dorpskerk aan de voet van de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel hun kunstwerken.

In de afgelopen jaren viel de Kunstmarkt samen met de Open Monumentendag. Zowel het Van Capellenhuis als de Oude Dorpskerk maken hiervan deel uit en hierdoor wordt een mooie combinatie gevormd in de Capelse Cultuur.

De Kunstmarkt bestaat uit circa 50 – 60 kramen waarop de kunstenaars hun werken tentoonstellen. De markt biedt voorts ruimte voor andere kunstzinnige activiteiten zoals bijvoorbeeld sneltekenen en stoelenmatten. Op het centrale marktplein spelen muzikanten en kan een hapje en een drankje worden genuttigd. De verscheidenheid aan kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing en textiele vormgeving.

De opening van de Kunstmarkt Capelle vindt meestal plaats op zaterdag om 10.30 uur en duurt dan tot 16.30 uur. De Kunstmarkt is gratis toegankelijk.

 Een aantal weken voor de Kunst- en Atelierroute start de promotie om zoveel mogelijk belangstellenden te informeren. Zo namen in 2018 meer dan 1000 bezoekers hieraan deel en bezochten de Kunstmarkt.

Naar verwachting zal de Kunstmarkt Capelle in 2019 op 7 september 2019 plaatsvinden.

 

De commissie Kunstmarkt Capelle bestaat uit:

Rolf Suchorski, Roos Hobé en Saskia Dijxhoorn

 

Zij zijn bereikbaar via kunstmarkt@kunstkringcapelle.nl

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.