Kunstmarkt

Kunstmarkt Capelle

Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle op de 2e zaterdag van september de gratis toegankelijke “Kunstmarkt Capelle”. Van 10.30 – 16.30 uur exposeren kunstenaars (zowel leden als niet-leden van de Kunstkring Capelle) met gevarieerde disciplines op de Kerklaan rondom de Oude Dorpskerk en aan de voet van de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel. 

De Kunstmarkt wordt tegelijk met Open Monumentendag gepland met circa 50 – 60 kramen waarop de kunstenaars hun werken tentoonstellen. Op het centrale marktplein spelen muzikanten en kan een hapje en een drankje worden genuttigd.

De gemeente Capelle aan den IJssel verleent in 2021 onder de huidige coronasituatie geen vergunning aan Kunstkring Capelle om deze kunstmarkt te organiseren. Het bestuur heeft om deze reden besloten om Kunstmarkt Capelle 2021 niet door te laten gaan.

Erg jammer, omdat de kunstmarkt in 2020 ook niet kon doorgaan.

Deze versie zou een lustrumversie zijn, die nu verplaatst wordt naar 2022.

Om dit jubileum te vieren hebben we een project bedacht waaraan alle basisschoolkinderen uit Capelle aan den IJssel konden deelnemen en waar ook ouderen extra aandacht krijgen. Dit project gaat nu in overleg met de gemeente deels door in 2021 en deels in 2022. In de maanden mei en juni gingen kinderen op de scholen aan de slag, waarbij aan de kinderen werd gevraagd een vlag te ontwerpen voor het lustrum. Hieraan zijn prijzen verbonden.

Er deden 16 scholen mee op locatie en 3 scholen hebben de kinderen thuis laten ontwerpen. In totaal deden 66 groepen mee aan dit project.  De winnaars per groep zijn al voor de start van de zomervakantie bekend gemaakt aan de scholen, maar een extra vermelding voor de leuke ontwerpen mag op onze site niet ontbreken. Zie de link hieronder!

De ontwerpen van de schoolwinnaars worden gebruikt voor kerstkaarten. Deze kerstkaarten worden in oktober/november 2021 gebracht bij de scholen en vervolgens beschreven door alle deelnemende leerlingen. In december 2021 worden de kaarten bezorgd bij ouderen in Capelle aan den IJssel.

Uit de ontwerpen van de schoolwinnaars wordt een uiteindelijk winnend ontwerp gekozen. Van dit ontwerp wordt een echte vlag gemaakt die tijdens de kunstmarkt 2022 wordt gehesen. Uit alle schoolwinnaars wordt tijdens de kunstmarkt 2022 ook de publieksprijs gekozen. 

Link naar de pagina Jubileumproject met een overzicht van de groepswinnaars per school.

.

De commissie Kunstmarkt Capelle bestaat uit:

Arie Mudde en Rob Scheuierman.

In 2021 met assistentie van de voormalige commissie.

Hun website adres is: www.kunstmarktcapelle.co.nl

Het lustrumproject wordt uitgevoerd door:

Marie-Louise Eijsvoogel en Anca Boonacker.

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Kunstmarkt Capelle is onderdeel van Kunstkring Capelle

 

Comments are closed.