Creatief Ouder Worden

Creatief Ouder Worden van Kunstkring Capelle. 

 

Nancy Hagman en Marie-Louise Eijsvoogel geven in 2019 vier cursussen met als doel om Kunst in te zetten voor kwetsbare en vitale ouderen om te creëren, te ervaren, te ontmoeten en te delen. Ze hebben inmiddels 3 cursussen gegeven en op 24 oktober is de laatste cursus gestart.

Bij de cursus ‘Reis door de kunst’, gaan we o.l.v. Nancy Hagman en Marie-Louise Eijsvoogel boetseren, tekenen en schilderen.
Het thema zegt het al, we gaan een kleine reis door de kunstgeschiedenis maken. We werken met diverse materialen en ontspanning en gezelligheid staan voorop!

Elke les werken we aan een nieuwe opdracht, waardoor u er ook voor kunt kiezen om alleen de lessen te volgen die u wilt.
Les 1 Prehistorie; we maken met pastelkrijt een rotstekening
Les 2 Renaissance; de Gulden Snede toepassen à la Leonardo da Vinci
Les 3 Impressionisme; met acrylverf op doek een landschap schilderen
Les 4 Van realisme naar modernisme; boetseren à la Henry Moore
Les 5 Kubisme; met diverse materialen een zelfportret maken
Les 6 Land Art; met natuurlijke materialen tot iets nieuws komen

Kosten, 2 euro per les. Bent u 55 jaar of ouder en heeft u interesse?
Er kunnen 10 mensen meedoen en vol = vol! Maar kom gerust langs, er staat koffie voor u klaar en u kunt kijken of de lessen iets voor u zijn.
De cursus start op donderdag 24 oktober van 10.00 – 11.30 uur in PKN de Hoeksteen (Rivierweg 15). Inlopen vanaf 9.30 uur en nakletsen/evalueren tot 12.00 uur! Cursisten in rolstoelen zijn van harte welkom, de ruimte is rolstoeltoegankelijk.

Aanmelden kan via: educatie@kunstkringcapelle.nl of 06-23103615

 

 

 

 

 

Comments are closed.