Creatief Ouder Worden

Creatief Ouder Worden gaat digitaal

De cursus Creatief Ouder Worden wordt, in ieder geval zolang de corona-maatregelen van kracht zijn, digitaal aan de deelnemers aangeboden. Deelname is gratis en sinds eind maart kregen deelnemers aan de eerste cursus in 2020 een praktijkles met voorbeelden gemaild.

Als u zich opgeeft ontvangt u elke week per E-mail een les. In de E-mail staat ook hoe u aan de materialen komt als u die niet in huis hebt. De huidige deelnemers hebben deze praktijklessen met veel enthousiasme ontvangen.

De cursus “Zon, Zee, Zomer!” start op 23 juni 2020.

In deze cursus komen de volgende thema’s aan bod:

23 juni:            Zeegezicht met acryl op doek

30 juni:            Zonnebloemen met acryl op doek

7 juli:               Zeegezicht met pastelkrijt

14 juli:             Compositie strandmaterialen, fotografie

21 juli:             Zomerschilderij, papier / tijdschriften

28 juli:             Zomerborduurwerk

U kunt zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar cow@kunstkringcapelle.nl

U kunt ook een WhatsApp bericht sturen of bellen naar 06-23537791.

De organisatoren van Creatief Ouder Worden hebben een culturele WhatsApp groep aangemaakt voor mensen die daar behoefte aan hebben. In eerste instantie is dit bedoeld om elkaar te inspireren op het gebied van kunst. Zo is er bv een online workshop doorgegeven die via Van Beek plaatsvindt, is er een tip over een leuke tv uitzending gegeven (Krabbé zoekt Chagall). Het hoeft niet alleen over kunst- en cultuur te gaan, maar het mag ook breder dan dat en iedereen kan zijn of haar bijdrage in de groepsapp leveren.  Ook als er iemand hulp nodig heeft kan dit gedeeld worden.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij Marie-Louise Eijsvoogel,  het liefst door een WhatsApp bericht naar haar telefoonnummer 06-23103615. Zij is de beheerder van de WhatsApp-groep Creatief Ouder Worden.

U kunt haar ook bellen of een e-mail sturen naar: cow@kunstkringcapelle.nl

 De geschiedenis van Creatief Ouder Worden
In 2019 is Kunstkring Capelle gestart met het pilotproject Creatief Ouder Worden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die actief zijn langer gezond blijven en gelukkiger zijn. Creatieve activiteiten zijn hier uitermate geschikt voor.

Bij de cursussen staat ontmoeten centraal: ze brengen mensen samen en de deelnemers voelen zich gehoord of gezien, waarbij kunst als middel wordt ingezet. Als je eens wil komen kijken is deelname aan de cursus niet verplicht. Je kunt ook alleen een kopje koffie of thee drinken.

In 2019 werden in Fascinatio, Schollevaar, ‘s-Gravenland en Middelwatering cursussen gegeven. Wegens succes krijgt dit project in 2020 met steun van de gemeente een vervolg.
In 2020 zal er in alle 7 wijken van Capelle een cursus gegeven worden.

 Hieronder treft u enkele informatieve links.

Overzicht Creatief Ouder Worden tot en met eind juli 2020

U kunt ons volgen op:

Facebook: Creatief Ouder Worden – Kunstkring Capelle

Informatie aanvragen of aanmelden kan via:
cow@kunstkringcapelle.nl  of 06-23103615 / 06-23537791.
Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Creatief Ouder Worden is onderdeel van Kunstkring Capelle
www.kunstkringcapelle.nl

Comments are closed.