Creatief Ouder Worden

Creatief Ouder Worden van Kunstkring Capelle 

Creatief Ouder Worden gaat digitaal

De cursus Creatief Ouder Worden wordt, in ieder geval zolang de corona-maatregelen van kracht zijn, digitaal aan de deelnemers aangeboden. Deelname is gratis en sinds eind maart krijgen deelnemers aan de lopende cursus een praktijkles met voorbeelden gemaild. De deelnemers hebben deze praktijkles met veel enthousiasme ontvangen.

De volgende cursus, “Voorjaar in de Kunst”, start op 2 april 2020 (digitaal).

De volgende thema’s komen aan bod:

  • 2 april: Vier jaargetijden van Vivaldi Pastelkrijt
  • 9 april: De koe staat centraal Boetseren (kan nog wijzigen in een pastelopdracht)
  • 16 april: Voorjaarsbloemen Pop Art
  • 23 april: Tulpen Schilderen op doek Acryl
  • 30 april: “Voorjaarsschoonmaak” Wol/water/zeep
  • 7 mei: Windlichtje maken Vilten

U kunt zich hiervoor aanmelden bij Nancy Hagman,  het liefst door een WhatsApp bericht naar haar telefoonnummer 06-23537791. U kunt haar ook bellen of een e-mail sturen naar cow@kunstkringcapelle.nl

De organisatoren van Creatief Ouder Worden hebben een culturele WhatsApp groep aangemaakt voor mensen die daar behoefte aan hebben. In eerste instantie is dit bedoeld om elkaar te inspireren op het gebied van kunst. Zo is er bv een online workshop doorgegeven die via Van Beek plaatsvindt, is er een tip over een leuke tv uitzending gegeven (Krabbé zoekt Chagall). Het hoeft niet alleen over kunst- en cultuur te gaan, maar het mag ook breder dan dat en iedereen kan zijn of haar bijdrage in de groepsapp leveren.  Ook als er iemand hulp nodig heeft kan dit gedeeld worden.

U kunt zich hiervoor aanmelden bij Marie-Louise Eijsvoogel,  het liefst door een WhatsApp bericht naar haar telefoonnummer 06-23103615. Zij is de beheerder van de WhatsApp-groep Creatief Ouder Worden. U kunt haar ook bellen of een e-mail sturen naar cow@kunstkringcapelle.nl

De geschiedenis van Creatief Ouder Worden
In 2019 is Kunstkring Capelle gestart met het pilotproject Creatief Ouder Worden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die actief zijn langer gezond blijven en gelukkiger zijn. Creatieve activiteiten zijn hier uitermate geschikt voor.

Bij de cursussen staat ontmoeten centraal: ze brengen mensen samen en de deelnemers voelen zich gehoord of gezien, waarbij kunst als middel wordt ingezet. Als je eens wil komen kijken is deelname aan de cursus niet verplicht. Je kunt ook alleen een kopje koffie of thee drinken.

In 2019 werden in Fascinatio, Schollevaar, ‘s-Gravenland en Middelwatering cursussen gegeven. Wegens succes krijgt dit project in 2020 met steun van de gemeente een vervolg.
In 2020 zal er in alle 7 wijken van Capelle een cursus gegeven worden.

Hieronder treft u enkele informatieve links.

Jaaroverzicht Creatief Ouder Worden 2020

U kunt ons volgen op:

Facebook: Creatief Ouder Worden – Kunstkring Capelle

Informatie aanvragen of aanmelden kan via:
educatie@kunstkringcapelle.nl of 06-23103615/06-23537791.
Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel       
Creatief Ouder Worden is onderdeel van Kunstkring Capelle
www.kunstkringcapelle.nl

Comments are closed.