Kunstreizen

Verslag Kunstreis 21 april 2018 naar het Scheepvaartmuseum te Amsterdam en naar het pittoreske stadje Monnickendam.

Een prachtige zonnige lenteochtend verwelkomde de deelnemers op het busstation Capelse Brug. Het was rond kwart over acht dat de eerste deelnemers er al waren. Men had er zin in.

Om kwart voor negen vertrokken we met 60 personen naar het Scheepvaartmuseum te Amsterdam. Ad verwelkomde de deelnemers en vertelde hoe de dag zou verlopen. Ook vertelde hij het een en ander over de geschiedenis van het museum. Tegen tien uur kwamen we aan bij het museum dat lag te blinken in de zon. Een opmerkelijk gebouw.

Eerst gingen we op het gemak koffie drinken met een, behoorlijk groot, appelgebak.

Met een lege maag zouden we de rondleidingen niet hoeven te maken. Om kwart voor tien gingen we met vier gidsen het museum door en maakten we kennis met de geschiedenis van het gebouw en opmerkelijke museumstukken. De gidsen waren enthousiaste vertellers. Ook namen ze ons mee naar het VOC schip “De Amsterdam”. Het deed velen van ons verbazen over hoe de mensen in die tijd op zo’n schip aten, sliepen, werkten en dood gingen. Een eenvoudig bezoekje aan een toilet was in die tijd toch wel bijzonder en niet iets om jaloers op te worden.

Om 12 uur was de rondleiding afgelopen en hadden we slechts een klein deel van het museum gezien. Het bezoek aan dit museum deed de wens ontstaan om nog eens terug te keren.

 

Om kwart over twaalf reden we Amsterdam uit richting Monnickendam. Daar aangekomen gingen de deelnemers allereerst op zoek naar een terrasje om iets te eten en te drinken. Dat op zich was al een zeer aangename bezigheid gezien het heerlijke zonnige terrasweer.

 

 

Om twee uur stonden zes gidsen ons op te wachten bij de grote kerktoren en gingen we onder begeleiding van hen het stadje verkennen. Het is altijd bijzonder om door gidsen een stadswandeling te maken. Ze laten je toch dingen bekijken die je anders gewoon over het hoofd zou zien. Het mooie weer maakte het tot een waar genoegen.

Na de rondleiding hadden de deelnemers nog tijd om wederom een terrasje aan te doen of op een bankje van het mooie weer te genieten en het stadje te aanschouwen. Daar werd gretig gebruik van gemaakt.

Om kwart voor vijf vertrokken we uit Monnickendam en om kwart over zes namen we tevreden afscheid van elkaar op Capelse Brug. Een mooie, interessante reis met schitterend weer.

Ad Reijntjes (verslag en foto’s)

Kirsten Jaarsma

Henny van Ispelen

 

Wilt u ook een keer mee met een kunstreis van Kunstkring Capelle?

De organisatie zoekt steeds naar aantrekkelijke tentoonstellingen in eigen land of in steden op bereikbare afstand over de grens.

Verzekering

Voor iedere deelnemer aan de kunstreizen is een reisverzekering afgesloten, waardoor de eventuele onduidelijkheid over aansprakelijkheid is weggenomen.

Reisprogramma’s

Wilt u de reisprogramma’s ontvangen?

U meldt zich hiervoor aan door een e-mail te sturen naar kunstreizen@kunstkringcapelle.nl met vermelding van:
naam, m/v, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.

Aanmelden voor de kunstreis zelf?

Als u een mailtje stuurt aan Saskia Dijxhoorn (kunstreizen@kunstkringcapelle.nl ) komt u in ons bestand voor de kunstreizen van Kunstkring Capelle.

U krijgt dan automatisch bericht waarin beschreven staat waar de reis heen gaat, wanneer en wat het kost.

Daarin staat ook vermeld wanneer en welk nummer u kunt bellen om u aan te melden.

De kosten van de reis zijn afhankelijk van de duur van de reis, de afstand, wel of geen gidsen, wel of geen lunch en de toegangsprijs van de musea. We werken kostendekkend en proberen de prijs niet hoger te laten zijn dan 45 euro per persoon.

De kunstreizen zijn kunst- en cultuurreizen. We bezoeken tentoonstellingen, maar ook bijzondere stadjes, bloembollenvelden en kastelen.

Graag tot ziens,

Kunstkring Capelle – kunstreizen

 

Comments are closed.