Kunstreizen

Verslag Kunstreis op 29 september 2018 naar de tentoonstelling van Escher in het Fries Museum te Leeuwarden.

Het was vroeg opstaan op 29 september. Om kwart voor acht zou de bus vertrekken naar Leeuwarden vanaf Capelse Brug. De deelnemers waren mooi op tijd en hoewel het nog wat fris was beloofde het een mooie dag te worden.

Goed op tijd vertrokken we naar Leeuwarden voor een busreis van 222 km. De sfeer in de bus was zoals altijd goed. Ad vertelde de deelnemers het een en ander over het verloop van de dag en de wisseling van de wacht nadat Kirsten en Henny hun taak hadden neergelegd in de commissie Kunstreizen. Hij stelde Nancy Hagman en Saskia Dijxhoorn voor aan de mensen in de bus en vertelde iets over hun achtergrond.

Onderweg gaf hij ook een inkijkje in het werk van de commissie en wat er allemaal voor komt kijken alvorens we een museum kunnen bezoeken en de bus voor komt rijden. Over Escher en de tentoonstelling vertelde hij enkele wetenswaardigheden.

Om kwart over tien waren we in Leeuwarden en bezochten we eerst het museum café Thus waar men getrakteerd werd op heerlijke koffie/thee en gebak. Daarna kon men zelfstandig de tentoonstelling bezoeken met behulp van een audiotour.

Het was een prachtige tentoonstelling waar men vol bewondering kon waarnemen welk enorm groot vakmanschap werd getoond gecombineerd met verbluffende kunstzinnigheid. Bijna twee uur heb ik rondgedwaald langs verbazingwekkende tekeningen, litho’s en ander grafisch werk. Het is bijna onbegrijpelijk hoe dit alles in één persoon samen kon komen.

Om twee uur kwamen twee stadsgidsen ons ophalen om in twee groepen de stad Leeuwarden rond te dwalen. We boften met de enthousiaste gidsen die ons op aanstekelijke wijze bijzondere aspecten van Leeuwarden lieten zien. Aspecten die je zelf niet zouden opvallen als je er zonder gidsen zou wandelen. Daar het weer ook heel aangenaam was en de zon scheen gaf dat de wandeling nog meer plezier.

Om kwart voor vijf vertrokken we weer naar Capelse Brug. We reden niet dezelfde weg terug. Waren we heen via de Noordoostpolder gekomen, nu gingen we via de Afsluitdijk onder begeleiding van een mooi herfstzonnetje op weg naar huis. Om half acht waren we na enige vertraging weer op Capelse Brug en namen we voldaan afscheid van de deelnemers.

 

Marcel de chauffeur vertelde me dat ik in mijn berekening van de afstand heen en weer naar Leeuwarden 2 km er naast zat. Het was 442 km i.p.v. 444.

Ad Reijntjes (verslag en foto’s), Nancy Hagman en Saskia Dijxhoorn

 

Wilt u ook een keer mee met een kunstreis van Kunstkring Capelle?

De organisatie zoekt steeds naar aantrekkelijke tentoonstellingen in eigen land of in steden op bereikbare afstand over de grens.

Verzekering

Voor iedere deelnemer aan de kunstreizen is een reisverzekering afgesloten, waardoor de eventuele onduidelijkheid over aansprakelijkheid is weggenomen.

Reisprogramma’s

Wilt u de reisprogramma’s ontvangen?

U meldt zich hiervoor aan door een e-mail te sturen naar reizen.kunst@gmail.com met vermelding van:
naam, m/v, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en e-mailadres.

Aanmelden voor de kunstreis zelf?

Als u een mailtje stuurt aan Saskia Dijxhoorn (reizen.kunst@gmail.com) komt u in ons bestand voor de kunstreizen van Kunstkring Capelle.

U krijgt dan automatisch bericht waarin beschreven staat waar de reis heen gaat, wanneer en wat het kost.

Daarin staat ook vermeld wanneer en welk nummer u kunt bellen om u aan te melden.

De kosten van de reis zijn afhankelijk van de duur van de reis, de afstand, wel of geen gidsen, wel of geen lunch en de toegangsprijs van de musea. We werken kostendekkend en proberen de prijs niet hoger te laten zijn dan 45 euro per persoon.

De kunstreizen zijn kunst- en cultuurreizen. We bezoeken tentoonstellingen, maar ook bijzondere stadjes, bloembollenvelden en kastelen.

Graag tot ziens,

Kunstkring Capelle – kunstreizen

 

Comments are closed.