Kunst- en Atelierroute

Kunstenaars uit Capelle aan den IJssel openen hun deuren

 

Ieder jaar organiseert Kunstkring Capelle een Kunst- en Atelierroute. Twee dagen lang exposeren kunstenaars van de Kunstkring Capelle hun kunstwerken aan de bezoekers in het eigen atelier of op groepslocaties in Capelle aan den IJssel. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, (computer)tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing, metaal, vilt en textiele vormgeving.

.

.

Dit jaar vond de Kunst- en Atelierroute plaats op 1 en 2 april. De overzichtstentoonstelling, waar van alle 21 deelnemende kunstenaars een werk te zien was, werd gehouden in het Van Cappellenhuis, Dorpsstraat 164.  Daar presenteerden ook 7 kunstenaars hun werken. Een tweede groepslocatie was Atelier de Zwaan, Damsterdiep 58 (winkelcentrum de Terp, tegenover de uitgang bij Dirk), waar 5 kunstenaars aanwezig waren. Andere kunstenaars openden de deuren van hun eigen atelier.

.

Link naar: Kunst- en Atelierroute plattegrond 2023

.

Op zaterdag 1 april om 11.00 uur werd de Kunst- en Atelierroute feestelijk geopend worden in het Van Cappellenhuis. Zowel op zaterdag 1  als op zondag 2 april waren alle locaties daarna te bezoeken van 12.00–17.00 uur. Op zaterdag 1 april was ook de kunstuitleen in de Bibliotheek aan het Stadsplein 39 open van 11.00-14.30 uur. Natuurlijk waren alle locaties gratis toegankelijk.

.

Link naar: Deelnemende kunstenaars 2023

.

  • Ad Reijntjes

.

Alle bezoekers aan de Kunst- en Atelierroute maakten kans op het winnen van een kunstbon ter waarde van € 200,00. Bij alle deelnemende kunstenaars lagen daarvoor kunstbonnen die daar ook konden worden ingevuld en ingeleverd. Na 2 april werd uit de ingeleverde kunstbonnen een winnaar geloot die voor € 200,00 (eventueel met bijbetaling) een kunstwerk mocht uitzoeken bij een van de deelnemers aan de Kunst- en Atelierroute.

.

De winnaar van de kunstbon K&A-route 2023 is getrokken. Elly Swets is de winnares. Zij is erg onder de indruk van het werk van Jaap van Heest en heeft bij hem een mooi schilderij van een wolkenlucht uitgekozen.

.

Op de Facebookpagina’s  van de Kunst- en Atelierroute Kunst- en Atelierroute Capelle aan den IJssel | Facebook en van de kunstkring Kunstkring Capelle | Facebook vind u in maart 2023 alle deelnemende kunstenaars.

.

De commissie Kunst- en Atelierroute bestaat uit:

Ingrid Boesten en Yvonne Suijkerbuijk.

Hun e-mailadres is: karcapelle@gmail.com

Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Capelle aan den IJssel
Kunst- & Atelierroute is onderdeel van Kunstkring Capelle

Comments are closed.