Kunst- & Atelierroute

 

 

 

 

 

 

 

De winnaar van de Kunstbon 2019:
Chimène Loukareas!
Zij wint een kunstwerk naar keuze en koos een aquarel/pentekening van Anca Boonacker.

Van harte gefeliciteerd!

 

 

Foto’s van Kunst- en Atelierroute 2019.

  

  

Na de officiële opening op zaterdag 1 juni 2019: een kijkje binnen bij Tante Toos en Het huis aan de IJssel.

Feestelijke officiële opening door Harriët Westerdijk Wethouder van o.a. Kunst en Cultuur op 1 juni 2019.

 

 

Ieder jaar organiseert de Kunstkring Capelle in het 1e of 2e weekend van juni de Kunst- en Atelierroute. Twee dagen lang exposeren kunstenaars van Kunstkring Capelle hun kunstwerken aan een breed publiek op diverse locaties in Capelle aan den IJssel.

Dit jaar vindt de Kunst- en Atelierroute plaats op zaterdag 1 juni 2019 en zondag 2 juni 2019 van 12.00 – 17.00 uur. De Kunstuitleen Capelle, gevestigd aan het Stadsplein 39 is alleen geopend op zaterdag 1 juni 2019 tussen 11.00 – 14.30 uur.

De Kunst- en Atelierroute wordt feestelijk geopend op de overzichtslocatie, die is gevestigd in de wagenschuur van het restaurant “Tante Toos” aan de ’s-Gravenweg 178. Op deze locatie is van iedere deelnemende kunstenaar een kunstwerk te zien. De groepslocaties zijn dit jaar het Van Cappellenhuis en het Huis aan den IJssel aan de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel. Deelnemende kunstenaars zijn beide dagen aanwezig op de locaties. De ateliers van de kunstenaars die meedoen zijn gevestigd in verschillende wijken in Capelle aan den IJssel. Een overzicht hiervan wordt later toegevoegd en voor belangstellenden wordt een boekje samengesteld. Alle locaties zijn gratis toegankelijk.

De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing en textiele vormgeving.

Een aantal weken voor de Kunst- en Atelierroute start de promotie om zoveel mogelijk belangstellenden te informeren. In 2018 bezochten meer dan 1000 bezoekers de verschillende exposities. Alle bezoekers kunnen hierbij ook een door de Kunstkring Capelle ter beschikking gestelde kunstbon ter waarde van € 200,00 winnen. De winnaar kan dit bedrag besteden aan de aanschaf van een kunstwerk van de Kunstkring Capelle.

De commissie Kunst- en Atelierroute bestaat uit:

Yvonne Suijkerbuijk, Mieke Borgdorff en Karolinne Engelen

Zij zijn bereikbaar via karcapelle@gmail.com

K&A boekje 2019

 

 

 

 

 

Comments are closed.