Kunst- & Atelierroute

De Kunst- en Atelierroute 2018

Jaarlijks organiseert Kunstkring Capelle de Kunst- en Atelierroute.
Twee dagen lang exposeren kunstleden op diverse locaties in Capelle aan den IJssel hun kunstwerken.

Via de onderstaande link kunt u de digitale brochure downloaden voor de Kunst- & Atelierroute 2018:

20180414 K&A boekje 2018 7-4-2018

 

Kunst- en Atelierroute in Capelle aan den IJssel op zaterdag 9 en zondag 10 juni 2018.

Dit jaar organiseert Kunstkring Capelle haar 18e editie van de Kunst- en Atelierroute door enkele wijken van Capelle aan den IJssel. Het werk van een groot aantal kunstenaars is te zien bij (onder andere) het Van Cappellenhuis (Dorpsstraat),  het Huis aan den IJssel (Dorpsstraat) en in de wagenschuur (bijgebouw) van Bungel’s Pannenkoekenhuis aan de ‘s-Gravenweg. Daarnaast stellen diverse kunstenaars hun huis en/of atelier open. Alle locaties zijn beide dagen open van 12.00 – 17.00 uur en zijn gratis toegankelijk. De kunstuitleen (Stadsplein) is alleen op zaterdag geopend tussen 11.00 – 14.30 (nieuw).

De feestelijke en verrassende opening van de kunstroute is op zaterdag 9 juni om 11.00 uur bij Bungel’s Pannenkoekenhuis (’s-Gravenweg 184). Belangstellenden zijn van harte welkom.

Tevens zijn op deze locatie (wagenschuur) de eerste vijf kunstenaars aanwezig met hun werk én de overzichtstentoonstelling met één werkstuk van alle deelnemende kunstenaars aan de Kunst- en Atelierroute.

De verscheidenheid aan kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing en textiele vormgeving.  Kunstkring Capelle nodigt iedereen uit om zoveel mogelijk locaties te bezoeken, want alle bezoekers kunnen deelnemen aan een door de kunstkring ter beschikking gestelde kunstbon, ter waarde van € 200,00. Een bezoeker mag één kunstbon inleveren met hierop één favoriet kunstwerk van de gehele Kunst- en Atelierroute. De bon kan op elke locatie ingeleverd worden. In de brochure staat hoe dit werkt. Uit alle ingeleverde bonnen wordt een winnaar getrokken, die van de commissie Kunst- en Atelierroute bericht krijgt. Daarna mag de winnaar gaan kijken bij de kunstenaar van zijn keuze, een kunstwerk uitzoeken en kopen met de kortings- (kunst)bon van € 200,00.

 

Janneke Hooghuis – aquarel

 

Comments are closed.