Kunst- & Atelierroute

Jaarlijks organiseert de Kunstkring Capelle in het 2e weekend van juni de Kunst- en Atelierroute. Twee dagen lang exposeren kunstenaars die lid zijn van de Kunstkring op diverse locaties in Capelle aan den IJssel hun kunstwerken.

De Kunst- en Atelierroute bestaat uit centrale locaties waar een aantal kunstenaars hun werk exposeren en uit locaties waar kunstenaars hun woning of atelier voor bezoekers openstellen. De verscheidenheid aan geëxposeerde kunstwerken is groot: schilderijen, aquarellen, graffiti, tekeningen, beelden, keramiek, fotografie, glasfusing en textiele vormgeving.

In 2018 werd geëxposeerd op een aantal centrale locaties: het Van Capellenhuis en het Huis aan den IJssel aan de Dorpsstraat en in het bijgebouw van Bungel’s Pannenkoekenhuis (heet nu Tante Toos) aan de ’s-Gravenweg. De kunstenaars die hun woning of atelier openstelden zijn gevestigd in verschillende wijken in Capelle aan den IJssel.

De opening van de Kunst- en Atelierroute vindt meestal plaats op zaterdag om 11.00 uur. Alle locaties zijn op zaterdag en zondag open van 12.00 – 17.00 uur en gratis toegankelijk.  Een uitzondering hierop vormt de Kunstuitleen Capelle die is gevestigd aan het Stadsplein 39. De Kunstuitleen is alleen open op zaterdag tussen 11.00 – 14.30 uur.

Een aantal weken voor de Kunst- en Atelierroute start de promotie om zoveel mogelijk belangstellenden te informeren. Zo namen in 2018 meer dan 1000 bezoekers hieraan deel en bezochten de verschillende exposities. Alle bezoekers kunnen hierbij ook een door de Kunstkring Capelle ter beschikking gestelde kunstbon ter waarde van € 200,00 winnen.

De winnaar kan dit bedrag besteden aan de aanschaf van een kunstwerk van de Kunstkring Capelle.

Naar verwachting zal de Kunst- en Atelierroute in 2019 op zaterdag 1 en zondag 2 juni 2019 plaatsvinden in verband met de data van Pinksteren (9 en 10 juni 2019).

 

De commissie Kunst- en Atelierroute bestaat uit:

Yvonne Suijkerbuijk, Mieke Borgdorff en Karolinne Engelen

Zij zijn bereikbaar via kunst-atelierroute@kunstkringcapelle.nl

 

Hieronder ziet u enkele foto’s van de editie 2018.

       

  

 

Comments are closed.