Aanbod primair onderwijs

Voor meer informatie:

Marie-Louise Eijsvoogel

010-4116870 of 06-23103615

educatie@kunstkringcapelle.nl

Schilderen op thema, groep 3 t/m 8

Naar aanleiding van b.v. een project bij een school komt er iemand van Kunstkring Capelle schilderen op doek of op panelen. Bij het schilderen op doek krijgt elke leerling zijn eigen doek (24 x 30 cm) waarop hij een schilderij maakt met het thema van het project. Bij het schilderen op panelen schilderen de leerlingen in groepjes van 4 op panelen van 60 x 120 cm, ook hier wordt n.a.v. het thema van het project gewerkt.

Locatie: op school   Duur activiteit: 1 x 2 uur   Kosten: € 250,-

Textiel bedrukken, groep 3 t/m 8

Leerlingen gaan een t-shirt, kussenhoesje of ander textiel bedrukken. Allereerst maken zij een ontwerp. Dit kan een logo zijn of een ander ontwerp aan de hand van een thema, de school kan hier in mee beslissen. Of voor de wat lagere groepen aan de hand van een voorbeeld. Het ontwerp tekenen de leerlingen op de stof en gaan het vervolgens in schilderen. Het resultaat is een klas eigen ontworpen prints.

Locatie: op school   Duur activiteit: 1 x 2 uur   Kosten: € 250,-

Delfts Blauwe borden beschilderen, groepen 3/t/m 8

De leerlingen krijgen eerst uitleg over Delfts Blauw en ze krijgen voorbeelden te zien. Vervolgens moeten ze zelf een (typisch hollands) ontwerp op papier maken. Dit kunnen boten, molens, klompen of gebouwen zijn. Daarna gaan ze een bord met blauwe keramiekverf beschilderen. Het bord kan thuis in een gewone oven afgebakken worden, ze krijgen bakadvies mee naar huis!

Locatie: op school   Duur activiteit: 1 x 1,5  uur   Kosten: € 150,-

Kunstenaar in de klas, groep 4 t/m 8

Een kunstenaar van Kunstkring Capelle komt in de klas vertellen wat het nou inhoudt om kunstenaar te zijn. Daarna worden de kinderen uitgedaagd om zelf iets te maken. De school zorgt zelf voor de benodigde materialen.

Locatie: op school   Duur activiteit: 1 x 1,5  uur   Kosten: € 95,-

Mozaïeken, groep 5 t/m 8

Leerlingen gaan tijdens de workshop een voorwerp mozaïeken. Zij kunnen kiezen uit een spiegellijst, fotolijstje of een schatkist. Teven is het een kennismaking met de beeldende kunst. Denk hierbij aan kunstenaars als Antoni Gaudi en Dora Dolz. De leerlingen beginnen met een schetsontwerp en gaan vervolgens de tegeltjes opplakken. Na de laatste les wordt alles door de workshopdocente gevoegd en kunnen de werkstukken mee naar huis genomen worden.

Locatie: op school   Duur activiteit: 2 x 2 uur   Kosten: € 300,-

Spreukentegels, groep 5 t/m 8

Leerlingen gaan een oud Hollands spreukentegeltje maken, maar dan in een modern jasje anno 2010. Dit doen zij aan de hand van het thema: ‘’Naar eigen zegswijze’’. Het uitgangspunt is een oud spreekwoord. Een gedeelte van het spreekwoord blijft staan en de leerlingen maken dit op hun eigen(wijze) manier af.

Locatie: op school   Duur activiteit: 1 x 2 uur   Kosten: € 250,-

Optocht der zotten, groep 5 t/m 8

Aan de hand van vlekken gaan leerlingen fantasiefiguren ontwerpen. Eerst wordt er naar een inspirerend nummer geluisterd van Boudewijn de Groot: Het land van Maas en Waal. Na het beluisteren van het nummer gaan de leerlingen vlekken maken met ecoline. Deze vlekken worden uitgewerkt tot leden van de optocht. Alle fantasiefiguren achter elkaar vormen de Optocht der Zotten!

Locatie: op school   Duur activiteit: 1 x 2 uur   Kosten: € 250,-

Zoek de vorm in de steen, groep 5 t/m 8

De leerlingen krijgen allemaal hun eigen stukje steen, gedurende de les gaan ze dit bewerken met een rasp. Zonder vooropgezet idee gaan de leerlingen aan de slag, de veelal abstracte vorm die dan ontstaat is al een kunstwerk op zich.

Locatie: op school   Duur activiteit: 1,5 uur   Kosten: € 300,-

Dieren in steen, groep 5 t/m 8

De leerlingen krijgen allemaal hun eigen stukje steen, gedurende de les gaan ze dit bewerken met een rasp. In de eerste les zoeken de leerlingen hun steen uit en maken een dierenontwerp in klei. Vervolgens gaan ze met een rasp dit ontwerp in steen maken, in de 2e les gaan ze hierop door en zullen de verschillende manieren van afwerken aan de orde komen.

Locatie: op school   Duur activiteit: 2 x 1,5 uur   Kosten: € 400,-

Decors schilderen musical, groep 8

Samen met de leerlingen van groep 8 worden er 8 decors geschilderd voor de eindmusical. In groepjes van 3 à 4 leerlingen werken ze 2 keer 1,5 uur aan 1 decorstuk o.l.v. een kunstenaar van Kunstkring Capelle.

Locatie: op school   Duur activiteit: 2 x 2 uur   Kosten: € 300,-

Comments are closed.